
Pas på ikke:
1. Kun at læse det gule pakkeprisskilt 
Det drejer sig om at vælge en køreskole, som lærer dig at køre sikkert. Lad dig ikke friste af pakkeprisen alene. Den store priskonkurrence imellem køreskolerne kan friste nogle køreskoler til at lave et prisskilt, som er lidt for smart i forhold til slutprisen på kørekortet.
2. At starte uden at vide hvad prisen omfatter
På mange køreskoler kan du købe en startpakke. Undersøg hvad startpakken indeholder. Det er vigtigt for dig, om startpakken indeholder den lovpligtige undervisning, om leje af bil til køreprøven er med i pakken, om der er administrationsgebyr eller ikke, ellers kan forløbet blive dyrere end først antaget.
3. At starte uden at have en klar aftale om forløbet
Hvis du og køreskolen ikke fra starten har afstemt rettigheder og pligter i forløbet, kan det gå skævt. Hvis f.eks. du tror, at ekstra lektioner koster gratis, og du først inde i forløbet opdager, at ekstralektioner normalt koster ekstra, så sidder du med sorteper. Vær klar over, at det er meget normalt, at der kan blive brug for ekstralektioner.
4. At vælge en kørelærer uden garantiordning
Skulle du uheldigvis havne i en situation, hvor du føler dig snydt eller skuffet over dit forløb, vil du fortryde at du var lidt for modig og valgte en kørelærer uden garantiordning. Du kan se forskel på kørelærere med/uden garanti ved at se, om kørelæreren er med/uden medlemskab af Dansk Kørelærer-Union. Find kørelærer med garantiordning
5. At starte kørekortforløbet uden at afsætte tid til det
Det er sjovt at tage kørekort, men det er ikke en leg. Vær indstillet på at du skal rydde plads i kalenderen, så du får tid til at gå til teori og kørelektioner. Det er en relativt kort periode, du tager kørekort, og i de få uger, kan du måske være nødt til at sætte en fritidsinteresse lidt på pause. Du ved hvem, der står som vinder til sidst. Det er det værd.
